maanantai 17. marraskuuta 2008

Hirven metsästystä ja sienien keräämistä

Kävimme Tarmon kanssa viikonloppuna harjoittelemassa jäljestämistä taatusti vuoden viimeisissä MeJä-kokeissa. Käteen jäi tällä kertaa pyöreä nolla. Tarmo oli nimittäin sitä mieltä että olisi ollut paljon mielenkiintoisempaa saalistaa kokonaista elävää hirveä eikä sitä typerää kuivattua sorkkaa mikä kaadolla odottaa... ;-) Kolme määrätietoista poistumista riistapoluille koitui kohtaloksi.

Eräskin poistuminen suuntautui todella tiheään kuusikkoon, ei voinut muuta kun pistää käsi silmien eteen ja painaa sokkona perässä. No, saatiinpahan tulosten lukuunkin taas se huumori-osuus kun tuomari kuvaili tätä tapahtumaa hyvin värikkäästi. No, pitihän se yksi tilasto-nolla ottaa Oittaaltakin ;)

Viikonlopusta jäi kuitenkin muutakin käteen. Sain taas aivan mielettömän suppilovahverosaaliin kun kävin purkamassa jäljen jolla olin oppaana! Ja jällen kerran pitää todeta että oli aivan älyttömän mukava viikonloppu: sai ulkoiltua, urheiltua, koiralla oli kivaa, ohjaajalla oli kivaa huumorintajuisessa porukassa ja pakastin täyttyi sienistä. Voiko parempaa harrastusta olla!?



Tässä vielä Tarmon koearvostelu. Tuomarina toimi Jukka Kuparinen.

"Reipas ohjattu lähtö. Koira aloittaa heti krepityksen jälkeen hyvävauhtisen jäljestyksen. 1. osuuden alussa koira poistui jäljen sivuun, mutta palasi ensimmäisellä kerralla itsenäisesti, mutta lähti kohta uudelleen niin pitkään, että tuli hukka. Palautuksen jälkeen hyvin 1. kulmalle, jonka tarkasti hyvin. Toisella osuudella tainikossa alkoivat vaikeudet ja tuli kaksi hukkaa peräkkäin ja koe keskeytettiin. Tultiin harjoitellen kaadolle, joka kiinnosti. Tänään Tarmoa kiinnostivat muut hajut jälkeä enemmän."

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Veljekset kuin ilvekset.. Onnea kuitenkin suppilovahverosaaliista :)

Sinttu kirjoitti...

Niin, ajatella... jos oliskin tehnyt koirastaan sienikoiran!?

Tuo kasa tuli tosiaan kerättyä ihan metrin säteeltä sen jäljen luota minkä kävin purkamassa... saati sitten miten paljon niitä olisi saanut jos olisi kävellyt vähän enemmän ristiin rastiin :)