perjantai 29. marraskuuta 2013

Miesten vaivat

"Kyllä äiti lapsensa tuntee". Niinhän siinä kävi että oma diagnoosini muuttui oikeaksi diagnoosiksi, kun eilen kävimme Tarmon kanssa eläinlääkärissä tutkimuksissa.Tarmolla on laajentunut eturauhanen, ja pissanäytteessä oli verta. Näytettä ei saatu kerättyä tarpeeksi jotta kaikki arvot olisi saatu tutkittua, joten pitää vielä kiikuttaa toinen näyte tutkittavaksi. Mutta hoidoksi nyt kuitenkin hormoonipiikki niskaan sekä kipulääke- ja antibioottikuuri. Ja jatkotoimenpiteenä sitten pallien poisto. (Anteeksi laikille miespuolisille lukijoille ;)) No, Tarmon kohdalla se on muutenkin perusteltua, kun toinen kives on piilokives, ja se on kuitenkin aina kasvainriski. 

Hormoonipiikin pitäisi alkaa vaikuttamaan nopeasti, ja tilanteen normalisoitua. Alustava suunnitelma olisi hoitaa kastraatio myös aika nopeasti, jotta Tarmo pääsee toipumaan pian. Keväällä voidaan sitten kaikessa rauhassa taas kokeilla agilityä uudestaan, josko hyppiminen ja keinu olisi Tarmon mielestä vähän kivempaa. Iän puolesta kuitenkin ainakin ensi vuoden voisi ihan hyvin vielä harrastaa, jos mitään muuta kremppaa ei tule.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Harryhan (Tarmon pappa) kastroitiin 11-vuotiaana, kun epämääräiset miesvaivat oli häirinnyt jo useamman vuoden ilman oikeaa diagnoosia. Kroonistuneista vaivoista ei uskallettu täydellistä paranemista enää luvatakaan, mutta onneksi vaivat vähenivät ajan kanssa. Yllätyksenä tuli myös uroksille egoilun ja haastamisen loppuminen kuin seinään ja Harrysta tuli lupsakka vanhus.

Riikka

Tiina kirjoitti...

Voi hitsiläinen, toivotaan että tästä herra paranee ja toipuu loistokuntoon, Kulkusilla tai ilman!