keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Parin viikon tokot ja agiliidot

Ihan järkyttävä kiire koko ajan päällä, ja huomaan etten ole tännekään juuri ehtinyt päivittämään tapahtumia. Jossain vaiheessa pitäis varmaan ehtiä miettimään jotain joulujuttujakin, niinkun asunnon siivousta ja lahjoja, mutta ei kyllä mitään hajua milloin!?

Parissa edellisissä toko-treeneissä on keskitytty hyppyyn, noutoon ja seuraamiseen eri suuntiin, sekä liikkestä maahan menoon. Muistaakseni paikalla makuutakin otettiin toissa kerralla. Jotenkin niin paljon asioita pyörii yhtä aikaa päässä etten enää muista mitä on treenattu. Aina pitäis kirjoittaa saman tien niin ehkä sitä sitten muistaisi :)

Agilityssä otettiin toissa kerralla kimuranttia hyppyrataa jossa oli paljon tiukkoja ohjauskuvioita. Yksi teemoista oli pyöreiden ja koiran kannalta loogisten ohjausratojen löytäminen. Yritin kuvailla tuohon kuvaan noilla pyöristetyillä nuolilla "ajolinjoja". Esim. parissa kohtaa kannattaa koira ohjata aivan hypyn toiseen reunaan jotta liikesuunta säilyy loogisena. Toinen teema oli se että ohjaajan oma liike ei saa pysähtyä. Treeniporukan muilla parivaljakoilla se on vielä oleellisempaa, kun ne ovat kaikki bichoneita eli mini-koiria. Heillä on tärkeää että ohjaajan jalat liikkuvat koko ajan vaikka töpötellen ja niin että jalkaterät osoittavat aina oikeaan eli menosuuntaan. Meillä Tarmon kanssa taas tärkeämpää on se miten yläkroppani suuntautuu ja miten ohjaan käsilläni. Eikä vauhti tietysti saa pysähtyä meilläkään.



Viime viikolla otettiin pitempää rataa, mutta jossa myös oli aika paljon mietittävää muutaman ohjauskuvion kanssa. Kun rataa katsoo, niin ne muutamat kohdat joissa voisi tehdä tavallisen valssauksen periaatteessa, kannattaa kuitenkin tehdä sylivalssilla (3->4, 8->9, 13->14). Lisäksi a:n jälkeen hypylle (11) kannattaa kääntyä selin ja "heittää" koira yli ja ottaa haltuun taas itsensä vasemmalta puolelta, kun on saman tien menossa naama oikeaan suuntaan. Tai no tilanteen mukaan tietty, mutta tällä kertaa treenattiin näin. Tarmon kanssa esim. olisi sula mahdottumuus ehtiä valssaamaan perinteisesti a:n alta menevältä putkelta toiseksi viimeiselle hypylle, koska putkelle on taas pakko ohjata tarkasti loppuun asti kun vieressa houkuttelee a...

Ei kommentteja: