keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Parin viikon agilitytreenit

Vähän on taas allekirjoittaneella kiirettä pitänyt kun ei ole ehtinyt blogiakaan päivittää viime aikoina! Agilitytreeneissä on kuitenkin käyty joka viikko normaalisti. Aloitetaanpa vaikka kahden viikon takaisista treeneistä joista siis jo edellisessä kirjoituksessa kerroin.

Tässä vihdoin kuva radasta. Siitä on kaksi eri versiota, ja ohjaustapoja löytyi vielä useampi erilainen.





Otettiin kellolla aikoja eri yrityksistä ja kirjattiin niitä ylös. Oli hauska nähdä miten eri koirilla eri tapa oli nopeampi kuin jollain toisella. Tarmolle oli nopeampi ehdottomasti tuo b-versio, tosin a-versiossakin Tarmo isona koirana teki vähemmän virheitä kuin pikkukoirat, jotka paljon helpommin hyppäsivät uudestaan esteen yli kun olisi pitänyt lähteä a:lle kirmaamaan.

B-versiosta tosiaan oli myös pari eri ohjaustapaa, joista se että yksinkertaisesti vain "vedin Tarmon syliini" itseäni kohti kun se oli kiertänyt esteen toiselle puolelle toimi kaikkein parhaiten.

.....

Viikko sitten puolestaan harjoiteltiin tällaista rataa:



Hankalat kohdat olivat hypyltä (4) eteenpäin: ennen keppejä et ehdi valssaamaan, ja jos jätät valssauksen keppien jälkeen, tulee käännöksestä renkaalle tosi hidas ja kömpelö. Jos taas juokset ulkokautta itse renkaan oikealle puolelle, tulee ongelma putken jälkeen kun joudut törmäyskurssille koiran kanssa kun joutuisit "työntämään" koiran hypylle (8).

Järkevin tapa olisi siis lähettää koira kepeille itse takaa leikaten. Sitten kannattaisi ohjata esteiden vasemmalta puolelta kepit, rengas, putki ja hyppy (8), ja siitä sitten taas lähettää koira hypylle (9) takaa leikaten eteenpäin.

Ei oltu loma-tauon takia treenattukaan keppejä vähään aikaan, ja takaa leikkaamisia ei ylipäätään olla kovin paljoa harjoiteltu. Päätin silti riskillä kokeilla sitä Tarmon kanssa ihan surutta, koska se näytti olevan tosi hyvässä vireessä ja vauhti päällä. Ja se toimi, ja vieläpä molempien esteiden kohdalla! Olin kyllä taas niin ylpeä tuosta otuksesta, että :) Varmuutta siihen toki kaipaisi lisää, koska sitten kun otettiin radasta pari kolme toistoa, huomasi että koiran väsyessä varmuus ja itsenäisyys vähän katosi. Mutta ihan mahtava onnistumisen fiilis tuosta taas jäi :)

.....

Eilen otettiinkin sitten vaihteeksi ihan yksittäistä estetreeniä keskittyen kontakteihin. Otettiin kentälle kerrallaan kolme koirakkoa, ja esteet olivat siis puomi, keinu ja a. Toki niihin yhdisteltiin vähän hyppyä, putkea ja pussia, ettei nyt olisi ihan vallan tylsäksi käynyt.

Tarmon kanssa ei kontaktiongelmia ollut. Keinukin sujui ihan mukavasti, ja hirveällä hingulla Tarmo sinne taas oli menossa. Vauhtia edelleen tietysti kaipaisi. Keinun annettiin pudota aika vauhdilla, mutta ei kertaakaan maahan asti kolahtaen. Puomin kontakteja otin niin että hypyn siivekkeet olivat apuna, niin pystyin samalla harjoittelemaan puomille lähettämistä erilaisista kulmista.

Ei kommentteja: