sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Agility-kisoissa

Tänään käytiin Tarmon kanssa taas harjoittelemassa agility-kisoissa käyntiä Purina-areenalla. Harjoitteluksi se jäikin siinä mielessä että tuloksena oli jälleen kaksi hyllyä. Mutta fiilis on paljon parempi kuin edellisten kisojen jälkeen, käteen jäi paljon positiivisia asioita.

Radoista eka oli mielestäni aika haastava ykkösluokan radaksi, toka taas aika helppo. Ekalta radalta kaahattiin hylly alusta kun hyppy-hyppy-pituus-puomi -suoralla pituus ei ollut samassa linjassa muiden esteiden kanssa. Niinpä Tarmo hypyltä tullessaan oli jo lukinnut puomin ja se oli menoa. Siinä vauhdissa ei vaan kerta kaikkiaan ehtinyt tehdä mitään. Rata meni loppuun asti kaahauksen merkeissä, enimmäkseen ihan mukavasti. Tulipa kuitenkin tehtyä lentokeinu, ja se jäi vähän tietysti mietityttämään että toivottavasti ei tullut takapakkia kun juuri tiistain treeneissä se meni niin hienosti.

Tokalla radalla päästiin jo ehkä 3/4 radasta ennen kun hylky saatiin. Putkelta tullessa suorassa linjassa oli hyppy, kun piti mennä puomille. Oma moka, olisi pitänyt ottaa varmemmin ja mennä nappaamaan Tarmo mukaan lähempää putken suuta. Tätä ennen tosin oli tullut virheitä: kertaalleen ohi renkaasta ja kielto keinulta. Keinu kuitenkin onneksi meni hyvin, tosin rauhallisesti, huolimatta ekan radan lentokeinusta.

Erityisen positiivista oli kuitenkin tällä kertaa pujottelu! Tarmo oli ihan loistava! Oikein hämmästyin itsekin kun tuttuun tapaan olin menossa varmistelemaan viereen ihan pienellä vartalo-ohjauksella... mutta jouduin toteamaan että hetkonen, Tarmohan pujottelee ihan itsenäisesti ja minun täytyy pistääkin vaan vauhtia töppösiin :) Loistotyyppi! Muutenkin kokonaisuutena toka rata oli tosi hyvä. Vauhtia oli taas melkoisesti, mutta homma kesti hyvin lapasissa.

Kyllä tästä vielä hyvä tulee, kun vaan sattuu se hyvä päivä kohdalle! Siis tarkoittaen että kartanlukijan nuotit on oikeaan aikaan oikeassa paikassa, ja että itse "ralliauton" vire on sopiva: moottorista pitää päästä kaasuttelemaan liiat kierrokset pois jotta pysytään tiellä ;)

Nämä olivatkin sitten vuoden viimeiset kisat. Tammikuussa jatketaan, sillä välin jatkamme ahkerasti harjoituksia!

1 kommentti:

Kaisa kirjoitti...

Selvä kehitys positiiviseen suuntaan siis teilläkin menossa :) Eiköhän se tulos sieltä sitten hyvinkin seuraavissa kisoissa jo tule.

Ja muuten: ens kesän Agirotu on sitten "Tampereen" Teivossa (eli Ylöjärvellä) 2.-4.7.2010.