keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Arvatkaa mikä on Tarmon uusi lempi-este!?

Sekin päivä on nyt sitten koettu että Tarmo yrittää tarjota väkisin pujottelua ihan joka väliin ;-) Jopa sellaisella suoraviivaisella vauhtiradalla, missä on putkia, hyppyjä ja puomi ihan vaan helpossa ympyrässä. Ja tarkoitan siis niin että se pujottelu ei ole siinä suoralla linjalla ympyrässä eikä sitä juuri siihen väliin kuuluisi suorittaa...

Oltiin taas keskiviikon Konalan treeneissä, ensin otettiin vaikeaa kieputusrataa mihin oli piilotettu niistoja, pakko-valsseja ja lentokäännöksiä, sekä loppuun todella haastava lähestymiskulma pujotteluun. Ihan kivasti meni, varsinkin lopun pujottelu kulmineen päivineen, luonnollisesti ;-) Tosin vauhtia olisi tänään kaivattu Tarmoon enemmän. Vauhtia löytyi väliaikaulkoilun (kakkahätä! ei voi juosta kovaa!) jälkeen kyllä vähän lisää lopun irrotteluradalle, tosin siinä taas tehtiin ylimääräisiä koukkauksia pujotteluun, kun se nyt vaan on niin kivaa että sitä voi tarjoilla mihin väliin vaan. Tiedä jos vaikka saisi nakkia!?

Viime viikolla oli myös kasvattaja-Tiinan järjestämät treenit, jotka otettiin tällä kertaa enemmän tokoilun kannalta. Jätettiin koira istumaan 1-5 esteen taakse, aluksi palaten aina palkkaamaan koiran luokse. Sitten vielä jättö ja luoksetulo kutsumalla, samalla koira sai "palkaksi" suorittaa esteet tullessaan. Hienosti pystyi Tarmon jättämään jopa sinne 5 esteen päähän: se pysyi paikallaan niin että palasin luokse ja tuli käskystä myös luokse suorittaen esteet matkalla. Muutenkin otettiin vähän toko-juttuja pitkästä aikaa: noutokapulan tuomista, liikkeestä maahan menoa, sekä paikallaan istumista vaikka noutokapulaa heitellään nenän edessä.

Keskiviikon treenien vetäjän Camillan oma seura Ketterät Koirat on muuten vihdoin hyväksytty myös Agilityliiton jäseneksi. Nyt mietinnän alla on että pitäisikö sitä taas alkuvuodesta hankkia lisenssi, edustaa Ketteriä Koiria (ja Kömpelöitä Ohjaajia!?) ja ilmoittaa Tarmo kisoihin?

Ei kommentteja: