perjantai 30. maaliskuuta 2012

Santtu & Tarmo lääkärireissulla

Viikko sitten käytiin poikien kanssa eläinlääkärireissulla. Tarmolta piti uusia rokotuksia (tai niin luulin), ja Santulta piti tarkastaa kilppari- ja maksa-arvot. Täytyy myöntää että kun Santun ikäisen koira-vanhuksen kanssa menee lääkäriin, jännittää se aina vähän, vaikkei periaatteessa mitään syytä olisikaan.

Ensin pöydälle pääsi Tarmo. Tarmohan on terve kuin pukki, eikä perus-tarkastuksessakaan ilmennyt mitään yllätyksiä. Yllätys sen sijaan tuli allekirjoittaneelle siinä kohtaa kun ilmeni ettei Tarmon rokutuksia tarviikaan uusia. Elin siinä uskossa että rokotusväli on sama vanha kaksi vuotta niin kuin aina ennenkin, mutta kappas kehveliä: sehän on nykyään kolme vuotta ;-) Että niin tarkasti tulee seurattua... No joo, laitettiin sitten kuitenkin kennelyskärokote, tai "rokote", se nimittäin laitetaan nykyään nenäsumutteella. Siinä suositus on uusia vuoden välein, mutta sitähän kenneelliitto taas ei vaadi.

Sitten oli Santun vuoro. Santtu sai suuren suuret kehut kunnostaan, eikä sydän- ja keuhkoäänissäkään ollut mitään vikaa. 12,5-vuotiaan vanhuksen lihaskuntoa kehuttiin myös, sekä ihmeteltiin kuinka ollaan saatu pidettyä se noin hoikkana vaikka toinen on niin ahne! ;-) (toim.huom: tässä kohtaa hymyilyttää, puhutaan kuitenkin koirasta joka ei syönyt MITÄÄN meille tullessaan, ei edes sisäfilettä mitä kasvattaja-täti oli eräälläkin näyttelyreissulla yrittänyt syöttää...)

Santulta otettiin verikokeet, joista oli tarkoitus tarkistaa kilppari-, maksa- ja munuaisarvot. Näytteet lähetettiin labraan, ja jäätiin odottamaan tuloksia. Tulokset sain tällä viikolla, ja kaikki arvot olivat ERINOMAISET :)

Sain vihdoin ja viimein myös trimmattua Santun viime viikonloppuna, ja nyt tyyppi sekä käyttäytyy että näyttää taas ihan nuorelta pojalta :)

1 kommentti:

Kaisa Sirkiä kirjoitti...

Hyvä, että pojat saivat terveen paperit! Hyvin hoidettu :)