sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Pallo hukassa

Nyt on käynyt niin, että Tarmon ihana rakas punainen pallo on kadonnut! Teoriani on, että T on itse kiikuttanut pallon ulos ja piilottanut lumihankeen. Kevättä odotellessa...

Pallo oli vähän hukassa myös eilen agility-kisoissa Hyvinkäällä. Kisattiin vaihteeksi siis vanhassa muutaman vuoden takaisessa treenihallissamme. Herätys oli la aamuna klo 5.45(!), paikalla piti olla viimeistään 7.30. Mitäpä sitä ei harrastuksensa vuoksi tekisi...

Ohjelmassa oli kaksi agilityrataa. Eka rata meni pipariksi Tarmon nuuskimisen takia. Jos mahdollista, se oli vielä pahempaa kuin kotihallissamme Ojangossa. Hyvinkäällä on myös tekonurmialusta, mutta lyhyemmällä "karvalla" ja ilman kumirouhetta. Hyvinkään matossa on se hyvä puoli että sitä käsittääkseni pestään silloin tällöin. Mutta ei tosiaan ollut sillä ainakaan vaikutusta.

Ne pätkät kun sain Tarmon mielenkiinnon pois hajuista sujuivat kyllä ihan hyvin. Keinulle vähän liian vauhdikkaasti, sellanen melkeen lentokeinu mutta kontaktivirhettä ei silti olis tullut. Mieleen jäikin että jäiköhän nyt taas kammo päälle... Ekalta radalta siis kolme kieltoa, en edes muista mistä kaikkialta ne tulivat kun koko keskittyminen meni nuuskimiseen.

Tokan radan otinkin sitten sillä ajatuksella että olispa meillä jauskaa, ja päästäispä eteenpäin vauhdikkaasti! Viis virheistä jos niitä tulee. Ja keinu-puomi-asia oli myös mielessä, että jos on kammo päällä, juostaan sitten niitten ohi surutta.

Noh, alkuun lähdettiinkin sitten iloisesti ja vauhdilla! Ja virheettömästi. Meno oli oikein mukavaa :) Yli puolen välin mentiin sujuvasti, kunnes tultiin keinulle. Ja siitä sitten kielto. Toisella yrityksellä sain kuitenkin hurjalla tsemppaamisella ja kehumisella Tarmon suorittamaan keinun hitaasti ja rauhallisesti. Ja hirmu isot kehut päälle! (Mitä nyt ehti ennen seuraavaa estettä.)

Olin aivan varma että sama epävarmuus heijastuisi jälleen myös puomiin. Välissä oli keinun jälkeen ainoastaan yksi este (muuri) ennen puomia. Päätin kuitenkin kokeilla riskillä täyteen vauhtiin kiihdyttämistä ja juoksemista, ja ilokseni huomasin että siinähän se Tarmo kiihdytti vieressä vielä kovempaan vauhtiin - puomilla, niinkuin pitikin :)

Yritin pitää vauhtia ja iloista menoa yllä loppuradankin puomin jälkeen. En tiedä kostautuiko se huonona ohjauksena, vai vetikö hajut taas voiton, mutta jokatapauksessa loppuradalla nenä maassa kaksi kieltoa (hypyltä ja putkesta).

Toiselta radalta jäi kuitenkin hyvä mieli, koska tavoitteet toteutuivat suurimmalta osalta.



1 kommentti:

Tiina kirjoitti...

Oi joi joi! Tarmon punainen pallo! Toivotaan että sulavat lumet tuovat mukanaan mukavan yllätyksen, olisihan se ikävä jos tiet nyt eroaisivat.