keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kesälomatarinoita

Lomat on nyt lomailtu mutta onneksi on vielä kesää jäljellä... Tässä kohtaa kuitenkin pieni katsaus kesän tapahtumiin koirien näkökulmasta :)

Meillä vietettiin tuttuun tapaan pihajuhlia heinäkuun alussa. Sää suosi ja kaikilla oli kivaa. Myös koirat osallistuivat juhliin saamalla paljon hellyyttä ja rapsutuksia... ja ehkä muutaman herkkupalankin ;)


Hihii!Pihajuhlatunnelmia...


Isäntäväki lomaili viime vuoden tapaan viikon Vuokatissa. Koirat olivat sillä aikaa kesäleirillä Saimaan saaressa vanhempieni hoidossa. Siellä oli mm. juostu, uitu, syöty mustikoita ja vadelmia suoraan puskista, autettu muikkusavotassa ja mitä kaikkea sitä mökillä touhutaankaan. Hyvin oli myös vanha herra Santtu jaksanut, vaikka vähän pelkäsin etukäteen sen jaksamista rinnetontilla. Olipa vanhus käynyt jonkun vesilinnun perässä tekemässä kunnon uintilenkinkin. Siinä sitä paikat vetreytyy :)


Tarmo tähystää! (Kuva: Paula Immonen)Välillä pitää levätä että jaksaa! (Kuva: Paula Immonen)Santtu työnjohtajana muikkusavotassa :) (Kuva: Juha Immonen)


Vuokatissa meillä oli seurana ystäväpariskunta lapsiensa kanssa, ja mukana matkusti myös isovillakoira Popi, toiselta nimeltään Hönö. Vierailtiin pienemmällä poppoolla elämäni ensimmäistä kertaa Husky-tilalla: Vuokatti Husky.

Ja kyllä kannatti! Aivan mieletön paikka, koirat ja pätevä isäntä. Koiria oli tilalla noin 80. Ennnakkomielikuva Husky-tarhasta haihtui todella nopeasti. Stressaantuneiden, riekkuvien, hyppivien ja huutavien huskyjen sijaan tarhalla asuikin varsin tasapainoinen ja rauhallisen oloinen porukka. Kaikki olivat yksilöitä, ja isäntä kertoi jokaikisestä koirasta taustatarinan. Kiva oli myös kuulla että hän oli pelastanut useampia koiria jotka muuten olisivat joutuneet piikille. Oli myös kiva huomata että koirien kanssa on tehty muutakin kuin ajettu valjakkoa - varsin hyvä perustottelevaisuus oli rekuilla. Ja voi että niitä lumoavia huskyjen sinisiä silmiä...

Laitan kuvia myöhemmin, jahka saan niitä otettua kamerasta ulos ja käytyä läpi. Husky-tilalla oli myös koiratarvikeliike, josta koirahullut tietysti tekivät tärkeitä ja tarvittavia ostoksia ;) Lisäksi päästiin tutustumaan koulutushalliin. Hallista löytyy erinomaiset tilat niin agilityn kuin tokonkin treenaamiseen. Pohjana tekonurmi jossa vähän kumirouhetta, täysi kattaus ihan uusia agilityesteitä jne. Alettiinkin Camillan kanssa saman tien suunnittelemaan uutta reissua Vuokattiin: vuokramökki, koirat mukaan, tutustuminen husky-tilaan, lyhyt huskysafari, pari päivää koulutusleiriä, esim. päivä tokoa ja päivä agilityä... Kuka muu lähtee mukaan!?!??

Loman viimeinen viikko vietettiin kotosalla Samin siskon vieraillessa perheineen. Vietettiin varsin vilkas viikko: käytiin Linnanmäellä, Korkeasaaressa, Helsingissä, metrossa, ratikassa, liukuportaissa, kahvilassa, Salossa isovanhempien luona, Kiskossa mökillä uimassa, puljaamassa ja leikkimässä Samin serkkujen kanssa, ja ties mitä muuta. Myös Tarmon kasvattaja Tiina käväisi paikalla Raisan, Essin ja Loten kanssa. Oli siinä hetki ihmettelemistä kun viisi walesia kirmasi yhtä aikaa pihalla. Käytiin tekemässä lyhyt ja tehokas toko-treeni Keimolan kuntoradan parkkipaikalla. Kummityttöni Nette 7v. pääsi myös avustamaan tärkeässä roolissa, nimittäin lisäämään namilautaselle palkkanameja kun lähetin Tarmon ruutuun kauempaa.

Oli kiva huomata että Tarmo pitkän toko-tauon jälkeenkin oli aika hyvin kartalla ja selvästi näki että on tätä tehty ennenkin. Ja taas palautui myös se mieleen että seuraamisharjoitukset pitäisi tehdä aina ihan treenin ensimmäisenä ja lopuksi kivat harjoitukset, kuten ruutu. Pitää jatkossa panostaa taas enemmän tokoiluun, agilityn ollessa tällä hetkellä enemmän ja vähemmän tauolla Tarmon lihasongelmien takia. En nyt ehkä kuitenkaan kokeista uskalla haaveilla, vaikka ne springerimestaruudetkin toki olisi kuukauden päästä... ;)

Kaiken kaikkiaan oli varsin tapahtumarikas ja lapsipainotteinen loma. Kivaa oli, ja oli ihana viettää aikaa rakkaiden ihmisten kanssa. Olisihan sitä toki voinut vähän enemmän lomailla ihan itsekseenkin, ns. tekemättä mitään. Mutta ehkä ensi kesänä sitten... nyt ollaankin siis taas töissä lepäämässä ;)


Pikku possuja väsyttää ;)

Ei kommentteja: