tiistai 2. heinäkuuta 2013

Loma, Lotte & Lihakset

KesäLOMA käynnistettiin tällä kertaa varsin koiramaisissa tunnelmissa. Tarmon kasvattaja Tiina oli pyytänyt meitä hoitamaan Lotte-neitokaista viikonloppuna. Kovasti odotettu Lottis saapuikin meille perjantai-iltana. Viikonloppu meni siis koirien kanssa touhutessa. Lotte on tunnetusti vähän haastava ja dominoiva tapaus, joten rajat pitää olla kunnossa näin lyhyelläkin visiitillä. Niinpä meillä oli omien koirienkin kanssa pieni tsemppausviikonloppu erinäisissä käyttäytymissäännöissä, ne kun välillä saavat elää vähän pellossa ;)

Odotin vähän hankalampaakin viikonloppua kolmen koiran kanssa, mutta kaikki sujui itseasiassa ihan super-hyvin. Perjantai-iltana Lotte oli vähän reppana. Ajatella, ihan vieraassa paikassa ja kahden pojan kanssa. Yök. Miten täältä pääsee pois!?

Lottehan on leikattu narttu, joten "siinä" mielessä en odottanutkaan ongelmia. Vanha herra Santtu osoittautui edelleen varsin viriiliksi tapauksesksi, ja kun Santtu ei kuule mitään, ei se myöskään kuullut Loten varoitusmurinaa. Santtu meinasi siis aluksi saada pari kertaa hammasta, mutta oppi kyllä sitten aika nopeasti... ;) Santtu päätyikin olemaan herrasmies, ja esitteli pihaa ylpeänä.


"Tässä on mun piha, ja tossa puussa asuu orava... :)"


Lotte reipastui selvästi lauantaina ja sunnuntaina. Meidän omat pojathan ovat varsin aamu-unisia, ne nukkuvat ihan niin pitkään kuin isäntäväkikin, ja vielä silloinkin ne mielellään jatkavat loikoilua. Aamu Loten kanssa alkoikin hauskasti, kun se vaan kuulikin että aloin heräilemään, se oli saman tien istumassa sängyn vieressä ja tapitti silmiin häntä vatkaten. "Hyvää huomenta! Tänään on ihana päivä!!! Mitä nyt tehdään!?!?!??" :)

Muuten viikonlopun aikana oltiin paljon pihalla, tehtiin pitkä lenkki mäkisellä kuntoradalla ja riehuttiin pihalla. Kivaa oli kaikilla :) Niin, ja Lottehan siis etsii uutta kotia... hmmmm...

Lisää kuvia lopussa.

-----

Sitten niihin lihasasioihin. Olen siis jo jonkin aikaa epäillyt että Tarmolla on lihaksissa jotain jumia. Se ei viime aikoina ole oikein perustanut hypyistä agilitytreeneissä, vaan homma on mennyt rauhoitteluksi. Into on kova, mutta vaikka mitä tekee niin koira vaan haluaa tehdä kontakteja, putkia ja pujottelua.

Lauantaina oli kisat Ojangossa, joihon olin Tarmon ilmoittanut. Päätin lähteä sinne, koska ilma oli vaihteeksi viileä ja sateinen. Voi ainakin poissulkea helteen vaikutuksen koiran menoon. Otushan olikin tarmoa täynnä ja lähti reippaasti liikkeelle. Mutta kahden hypyn jälkeen sama rauhoittelu taas alkoi... eli parin kontaktin ja pujottelun kautta maaliin, eikä puhettakaan että oltaisiin osallistuttu toiselle radalle.

Maanantaiksi oli tilattu hieroja paikalle. Löydökset olivat varsin odotetut: aikamoiset jumit molemmissa takajaloissa, useammassakin lihaksessa, ja lisäksi vielä päällimmäisissä pitkissä selkälihaksissa rintarangassa muutaman nikaman kohdalla. Hyvä asia oli se että jumit olivat symmetrisesti molemmilla puolilla, ja etuosa, erityisesti lavat olivat vardin irtonaiset.

Nyt pidetään agilitystä taukoa ainaskin tällä viikolla, ja jos seuraavalla viikolla mennään niin ei tehdä hyppyjä. Ensi viikolla tehdään ystävän toimesta toinen hieronta tähän väliin, ja sitten neljän viikon päästä on varattu seuraava aika eilen käyneelle ammattilaiselle, kunhan hänkin on pitänyt lomansa tässä välissä. Nähtäväksi jää parantuuko tilanne tällä vai pitääkö lähteä sitten tarkempiin tutkimuksiin. Sitähän ei koskaan oikein voi tietää mikä on syy ja seuraus... eli johtuuko lihasjumi harrastuksesta ja liikkumisesta, vai onko siihen joku muu sisäinen syy joka sitten jumiuttaa liakset ja vaikuttaa sitä kautta harrastamiseen. Uskon ja toivon että kyse on kuitenkin ihan harrastusten tuomasta jumituksesta :) Nyt sitten vaan paljon omaehtoista liikkumista, eli esim. vapaana juoksentelua ja uimista... kuulostaa ihan kesäLOMALTA :)

-----

Ja tässä vielä lopuksi kuvia viikonlopulta :)1 kommentti:

Tiina kirjoitti...

Heippa! Mukavat kesäkelit, kelpaa siinnä lomailla, vaikka kolmenkin koiran kera.
Saas nähdä josko se teidän lauma kohta kasvaa...
Ja tsemppiä Tarmon lihashuollon kanssa, eiköhän se hieronnalla ja levolla parane.