torstai 28. elokuuta 2008

Torstain ToKot

Tänään oltiin taas ToKo-treeneissä. Tai no kävi onni että päästiin sinne ylipäätään, kiitos Camillan joka ystävällisesti koukkasi meidät kyytiinsä matkalla Konalaan :) Muuten olisivat treenit jääneet meiltä Tarmon kanssa väliin kun autoa ei ollut ja julkisilla ei enää oltaisi ehditty.

Viikon mittaan ollaan pariin otteeseen treenattu Tarmon kanssa niitä noudon alkeita sekä perusasentoa. Tarmo ottaa jo tosi mielellään noutokapulan suuhunsa, mutta ei vielä osaa pitää sitä pitkää aikaa. Pitää seuraavaksi vähän viivyttää naksun ja palkan antamista niin eiköhän se siitä lähde pitenemään. Muita juttuja ei juurikaan ehditty viikon aikana treenaamaan.

Tänään treeneissä otettiin ensin juuri noutoa. Camilla kävi jokaisen koiran yksitellen läpi, ja jokainen sai vinkit joilla jatkaa eteenpäin. Sen jälkeen aloitettiinkin kauko-ohjauksen alkeet :) Tämä liike tulee eteen avoimessa luokassa, ei siis vielä aloittelevissa. Olen pennusta asti opettanut Tarmolle kauko-ohjauksen istumis- ja maahanmenokäsiliikettä, joten ainakin nämä alkeet sujuivat meiltä hyvin. Treenattiin siis pelkästään istumista ja maahanmenoa niin että oltiin aivan koiran vieressä, jotta pääsee kontrolloimaan sitä että koiran takapuoli ei liiku (tai etuosa, riippuen siitä kumminpäin koira liikkeen tekee).

Viimeisenä juttuna otettiin paikallaoloa. Jotenkin tuntuu että siinä liikkeessä on Tarmon kanssa tosi paljon tekemistä, kun se on kuitenkin niin perso namiensa perään. En uskalla kovin kauas edes yrittää mennä kun riski siitä että Tarmo pomppaa ylös on tosi iso. Noh, pikkuhiljaa... =)

Näitä asioita pitäisi sitten taas viikon aikana treenailla. Saas nähdä kuinka jatkossa käy, meillä nääs alkaa kylppäriremppa ensi viikon keskiviikkona. Voi olla aika paljon säätämistä koirien hoidon, kulkemisten ja ylipäätään asumisen kanssa. Toivotaan ettei vanhasta kylppäristä löydy kosteutta, koska sitten projekti venyy paljon pitemmäksi kuin suunniteltiin...

Ei kommentteja: