tiistai 27. lokakuuta 2009

Treeniä, treeniä ja lisää treeniä

Jos nyt vihdoin saisi vaikka päivitettyä näitä treenikuvioitakin tänne... :)

Toissa viikolla oltiin taas Konalassa tiistaina Camillan treeneissä. Tehtiin kivaa rataa jossa ajatuksena oli saada vauhtia ja motivaatiota täyspitkille kepeille. Toki radalla oli pari vähän vaativampaa ohjauskohtaakin.Tuossa harjoituksessa saatiinkin kivasti vauhtia kepeille, sekä sitten kerta heitolla onnistumaan takaaleikkaamalla tuon u-käännöksen ulospäin keppien jälkeen hypylle ja puomille. Hauskaahan tässä oli että saman viikon sunnuntaina kisoissa oli käytännössä sama kuvio, paitsi että a:n jälkeen oli putken paikalla hyppy ja puomin tilalla myös hyppy. Hyvinhän se sielläkin meni.

Treenattiin tuota samaa rataa myös toiseen suuntaan (pois jäi vain pussi lopusta). Siinä tuli tietysti kepit ohjattua toiselta puolelta, ja niistä sitä vauhtia taas edelleen puuttuu. Tosin Tarmo alkoi siinä kohtaa jo selvästi väsähtämäänkin.

-----

Toissa viikon perjantaina oltiin sitten myös ekaa kertaa Tiinan ohjaamissa Springereiden kisaavien koirien treeneissä Oreniusten hallissa. Täytyy ihan ensin sanoa että kyllä tulee tekemään tosi hyvää päästä muuallekin treeneihin... nuo meidän tiistaise treenit Konalassa kun eivät kovin paljon sisällä häiriötä. Tarmo ei osannut alkuunkaan käyttäytyä tuolla uudessa treenipaikassa, vaan suorastaan huusi kurkku suorana kentän laidalla kun kasattiin rataa ja tutustuttiin siihen. Sitten koiruus olikin kerännyt kivat kierrokset itseensä eikä kestänyt paikoillaan kun olisi pitänyt lähtöviivalla odotella. Siihenkin meni sitten varmaan 10-15min muiden treeniaikaa... =) Noh, toivotaan että harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa ;)

Treenit olivat varsin monipuoliset. Treenattiin rataa jossa oli aika paljon takaa kiertämisiä hypyille, takaa leikkauksia ja persjättöjä. Rataa tehtiin molempiin suuntiin, kääntämällä pussi toisin päin sekä muuttamalla hieman hyppykuvioita.

Alun sähläyksen jälkeen homma alkoi sujumaan, ja välillä meni tosi hienosti. No, koirahan olis loistava kunhan ohjaaja osais ohjata ;)

Treenien lopuksi otettiin vielä takaakiertoharjoitusta yksittäisen hypyn kanssa. Yllättävän hyvin Tarmo on sen näköjään oppinut vaikka tähän asti kiertämistä on treenattu ainoastaan keskellä rataa. En tietysti kovin kauas hypystä mennyt lähettämään hypylle, mutta siitä noin1,5 metrin päästä hypystä homma ainakin toimi. Hyppy-käskyllä suoraan hypylle, kierrä-käskyllä kiertäen hypyn takaa kohti minua hyppy.

-----

Viime tiistaina oltiin sitten taas vuorostaan Konalassa. Tällä kertaa vuorossa oli aika haastavat ohjauskiemurat. Jotenkin olin itse vielä ihan pihalla ja koirakin varsin hauskalla tuulella (lue: keksi omia kiemuroitaan ja suoritti esteitä hieman liian itsenäisesti). Harjoituksesta ei jäänyt kovin paljon jälkipolville kerrottavaa. Hauskaa meillä kyllä oli, muulla porukalla varsinkin kun sitä sähellystä katsoivat ;) Laitan tämän radan kuvan myöhemmin, nyt on nimittäin riennettävä tämän tiistain treeneihin Konalaan.

Ei kommentteja: