maanantai 26. elokuuta 2013

Tutustumista ja testailua

Lotte tuli meille taas toissa viikon perjantaina harjoitteluun. Testailtiin taas vähän miten kolmen koiran yhteiselämä sujuu erilaisissa tilantessa. Ja hyvinhän se sujui pääasiassa :) Lottehan on varsin herttainen tyttö, joka hurmaa kaikki tapaamansa ihmiset heti. Niin käytöksellään kuin ulkonäölläänkin.

Muutamat ongelmakohdat ovat myös hyvin tiedossa, joten niihinkin voi varautua. Ongelmia aiheuttaa erityisesti illalla ulkoillessa voimakas riistavietti. Silloin on vähän haastavampaa pitää tiukasti kiinni säännöstä että hihnassa ei vedetä yhtään. Toinen ei-toivottu ominaisuus on herkkä haukkuminen. Nyt tietysti kun Lotte on kuitenkin itselleen vielä toistaiseksi vieraassa paikassa, ja ehkä vähän hukassa monista kodinvaihdoista, on haukkuminen ymmärrettävästikin herkemmässä. Tämä tulee esiin erityisesti kun meille tulee vieraita, mutta mielessä on jo monta konstia millä asiaan aletaan puuttua. Vaatii tietysti sitä että kutsutaan paljon vieraita kylään, ja myös heille kerrotaan etukäteen miten kannattaa toimia koirien kanssa.

Lauantaina ystävämme Halee saapui Ameriikasta meitä ilahduttamaan koko viikoksi. Kutsuimme lauantaina myös muita yhteisiä ystäviä meille Haleeta moikkaamaan, ja samalla pääsimme vähän tarkkailemaan Loten käyttäytymistä. Kaikki koirat meillä reagoivat vieraiden tuleen melko voimakkaasti, mutta kyllä Loten haukkumisessa hivenen erilainen sävy on. Se on selvästi enemmän hädissään kuin innoissaan (toisin kuin Santtu ja Tarmo). Tämä menee onneksi ohi hetkessä, ja sen jälkeen ollaankin ylimpiä ystäviä.

Alunperin oli tarkoitus että Lotte olisi ollut meillä tiistaihin asti, mutta päädyimme kuitenkin siihen että se oli meillä reilun viikon. Ei enää edes haluttaisi päästää sitä pois :) Loppuviikosta lähdimmekin sitten tyttöporukalla meidän mökille Saimaalle, siis Halee, Lotte ja minä. Sami jäi tällä kertaa poikien kanssa kotimiehiksi. Vähän jännitin etukäteen miten neiti käyttäytyy, varsinkin kun pääsee yksin ilman muita koiria temmeltämään. Jännitys oli ihan turhaa, Lotte nimittäin osoittautui aivan mahtavaksi mökkikoiraksi! Ihan suoraan sanottuna se oli kyllä parhaiten käyttäytyvä ja rauhallisin koira mikä meillä on ikinä ollut :) Se kulki kiltisti mukana, riistan hajut toki kiinnostivat mutta ei se kuitenkaan liian kauaksi irronnut. Uimassa se kävi kerran ja pari kertaa kahlaamssa. Sisällä se käyttäytyi erinomaisesti, pysähtyi aina ovelle eikä yrittänyt kertaakaan "livistää" ulos. Veneessä se matkusti kuin konkari, ja oli itse rauhallisuus. Käytiin illalla mato-ongellakin, ja Lotte nukkui ja istui rauhallisesti Haleen vieressä koko ajan. Varsinkin Tarmoon verrattuna melko rauhallista... se olisi todennäköisesti koko ajan tutkinut paikkoja, hihkunut ja hinkunut veteen ja yrittänyt noutaa ongen kohoja ;)

Ajeltiin myös päiväseltään Lappeenrantaan ja haettiin äitini töistä. Ehdittiin käymään turisteina Linnoituksessa kahvilla (Kahvila Majurska, kannattaa käydä jos noilla kulmilla liikkuu!). Lotte oli hienosti paikallaan koko ajan kun nautittiin kahvia ja piirakkaa. Mitä nyt venäläiset turistit pysäyttelivät välillä ja halusivat ottaa kuvia Todella Kauniista Koirasta... :)

Lauantaina Lotte meni vielä viikoksi Tiinan hoiviin. Ihan outoa jo nyt olla ilman sitä... Sunnuntaina oli edessä näytelmät ja tämän viikon lauantaina toko-kokeet. Toki itsellänikin on aikomus tokoa harrastaa myös Loten kanssa, mutta ehkä ihan näin lyhyellä varoitusajalla en kokeisiin itse uskaltaudu ohjaamaan ;) Edellisestä virallisesta toko-kokeesta kun on hivenen aikaa... Piti oikein tarkistaa KoiraNetistä ensimmäisen koirani Donnan virallisia tuloksia: Mawredd Byd Enwog KoiraNetissä. Toko-kokeeseen on osallistuttu toukokuussa vuonna 1992, mutta sieltä on sentään saatu tulos ;)

Agilitykisoihin sen sijaan ollaan menossa jo heti ensi viikonloppuna. HAU:n kisoissa voi maksaa virike-seteleillä, joten ajattelin että sinnehän on hyvä mennä harjoittelemaan kisaamista. Sunnuntaina siis edessä Tarmon kanssa yksi startti ja Loten kanssa kaksi. Jännää :)

Tässä vielä kuvia viikonlopulta:


Halee ja Lotte kalassaTässä on hyvä ollaLotte & lautasen kokoiset silmätLinnoituksessa poseeraamassaTältä näyttää LappeenrantaSienireissullaWheeeeeee!!!

Ei kommentteja: