perjantai 26. syyskuuta 2008

Hauskat toko-treenit

Eilen torstaina päästiin Tarmon kanssa vihdoin toko-treeneihin. Sairastelun takia meiltä jäi kahden viikon treenit väliin sekä agilitysta että tokosta. Agilitysta tuli taukoa vielä tämäkin viikko, sillä agilityn MM-kisat Helsingissä ovat vieneet meidän treenihallista alustan. Itsekin olen menossa kisoja katsomaan la-su - jännä nähdä tosi huippujen suorituksia!

Mutta niihin eilisiin toko-treeneihin. Ohjelmassa oli noudon harjoittelua ja viemistä eteenpäin. Sen jälkeen otettiin liikeestä seisomaan jäämistä. Tässä kohtaa sainkin vähän uusia työkaluja treenaukseen mukaan, nimittäin taakse palkkaamisen.

Ensin harjoiteltiin niin että jätettiin makupala koiran taakse niin että se näkee että siellä tosiaan on makupala. Sitten lähdettiin seuraamaan makupalasta poispäin. Vähän matkan päässä seiso-käsky (ainakin aluksi käsimerkillä vahvistettuna), kääntyminen naama koiraan päin. Ja heti kun koira seisoo ja ottaa katsekontaktin, vapaa-käsky jotta koira voi rynnätä takaa hakemaan makupalansa. Tarmo oli tässä kohtaa vähän pihalla: sille piti vielä oikein käden kanssa näyttää että tuolla takana se makupala on... putkiaivo vai pitkät piuhat!? ;)

Toinen vaihtoehto oli sitten se että makupalat jätettiin kokonaan pois, ja palkkaaminen tapahtuikin lelun heittämisellä taakse päin. Tämä toimi Tarmon kanssa hyvin, se on kuitenkin sen verran leikkisä ja lähtee innolla lelun perään. Muuten kuvio oli siis sama kuin edellä. Vähitellen pystyin myös lisäämään välimatkaa seiso käsken jälkeen, eli pystyin peruuttamaan vähän kauemmaksi koirasta.

Lelun kanssa kokeiltiin myös niin, että Camilla jäi pitämään koiraa paikoillaan, mentiin itse kauaksi ja houkuteltiin koiraa luokse. Tänne-käskystä Camilla päästi koiran irti, ja sitten noin puolessa välissä seiso-käsky sekä yhtä aikaa sen kanssa lelun heittäminen koiraa kohti. (Käden heittoliike toimi siis myös käsimerkkinä. Kokeissa pitää tosin sitten valita tässä liikkeessä joko käsky tai käsiliike.)Tämäkin toimi Tarmon kanssa hyvin, se veti totaalisesti hihnat kiinni saman tien. Välillä toki tehtiin myös niin että annettiin koiran tulla kokonaan luokse ettei se ala ennakoimaan. Ja vasta luokse tulon jälkeen kehut + lelupalkka.

Tosi kivat treenit, Tarmo ainaskin oli aivan innoissaan ja super-iloinen sekä super-hyvällä kontaktilla koko treenien ajan!

Viikonloppuna päästään muuten muuttamaan takaisin kotiin. Kylppäriremppa meinaa valmistua ajallaan, joten city-elämä jää ainakin tällä erää taakse. Ikävä tulee ainakin läheistä koirapuistoa, jossa vilinää ja vilskettä riitti joka kerta kun siellä käytiin. Tähän verrattuna meidän oma Kilon koirapuisto on kyllä aivan kuollut paikka... Valehtelematta tuolla Taivallahden koirapuistossa on ollut joka kerta sellaiset 6-10 koiraa Santun & Tarmon lisäksi. Molemmat ovat selvästi nauttineet. Puhumattakaan niistä city-pupuista. Nyt vasta tajuan tilanteen laajuuden, tähän asti siitä on kuullut vain tiedotusvälineistä. Niitä söpöjä pikku pupuja on aivan älyttömästi. Heti kun ilta hämärtyy, ei näiden kahden hullun kanssa ole mitään asiaa puistoihin, koska aina sieltä jostain noudee pikku-pupun pää...

Ei kommentteja: