tiistai 17. maaliskuuta 2009

Viilausta

Tänään viilattiin Konalan hallilla takaa leikkauksia, sekä tapoja miten ohjataan koiraa kun hyppy tuleekin vastaan suoraan edessä mutta sivuttain. Ensin harjoiteltiin yhdellä hypyllä heittämällä namia esteen yli. Lopuksi otettiin paria erilaista lyhyttä radan pätkää.

Tarmon kanssa oli taas kiva treenata, vaikka hieman häiriöitä aiheuttikin se kun paikalla oli pikku pentu. Koulutusohjaajamme Camilla kävi sitä silittämässä, ja Tarmohan siitä tuoksusta ihan vallan hullaantui ;) Vähän niinkuin viimeeksi kun Tiina oli treenejä katsomassa ja luonnollisesti tuoksui pennuille, Tarmo nuolla lupsutti Tiinan paidan ihan märäksi. Mutta muuten tyyppi keskittyi taas kivasti, kuunteli ja piti kontaktia.

Saatiin taas hyviä vinkkejä mitä kohtia kannattaa treenata. Tällä kertaa takaa leikkaukset eivät juuri olleet ongelma, vaan koiran "vippaaminen" sivulle esteen yli itsestä poispäin.

Aina treenien jälkeen on hauska seurata Tarmon toimintaa. Kun tullaan kotipihaan ja autosta ulos, se esittää aivan mielettömän esimerkillistä seuraamista ja kontaktia. Ihan kuin kiittääkseen jostain... tai ehkä saadakseen vain lisää nameja :D

Tässä harjoituksemme:Ensin harjoiteltiin pelkästään estettä nro 1, molemmilta puolilta. Ja niin että ohjaaja oli koiran ja esteen välissä, eli koira tuli esteelle ikään kuin ulkopuolelta, ja kun jatkoi matkaa eteenpäin muodostui siitä takaa leikkaus.

Sitten otettiin rataa esteillä 1-4. Tässä kohtaa koira oli kyllä lähdössä ohjaajan ja esteen välissä, mutta takaa leikkaus tuli sitten putkelle mentäessä.

Viimeiseksi otettiin koko rataa. Mutta niin että putken jälkeen ohjaaja ei saanut mennä seuraavan esteen kanssa samasta linjasta yli ottamaan koiraa putkelta vastaan.

Ei kommentteja: