lauantai 17. tammikuuta 2009

Viikon treenit

Maanantaina tokossa treenailitiin muutamaa asiaa. Aloitimme tuttuun tapaan paikalla makuulla. Siinä olen huomaavinani Tarmon kanssa vähän kehitystä, Tarmo kestää jo vähän pidempään paikalle jättämisen. Otettiin erikseen myös paikalle istumaan jättämistä, joka helposti unohtuu treenata kokonaan. Tuosta treenistä on hivenen apua agilityynkin, koska Tarmolla tuppaa olemaan aikas kova hinku radalle aina lähdössä... ;) Huomasin myös että siihen on otettava eri käsky, koska aina kun sanoin "paikka", Tarmo meni maahan. Eli toisin sanoen käsky "paikka" tarkoittaa Tarmon pienessä päässä että pitää mennä maahan.

Noiden harjoitusten lisäksi otettiin hyppyä yksi koira kerrallaan, ja sillä välin muut harjoittelivat kaukokäskyjä. Hyppy sujuu Tarmolta mainiosti! Kun taas kaukokäskyissä on treenattavaa. Tai käskyt Tarmo kyllä osaa, mutta ei oikein meinaa kestää pitempää välimatkaa. Noh, pikkuhiljaa sitten taas vaan...

Tämän jälkeen otettiin vielä seuraamista - eteen ja taakse, vasemmalle ja oikealle. Ja luonnollisesti käännöksiä myös. Käännökset sujuu hyvin, seuraamisessa Tarmon ote vähän jotenkin herpaantuu. Tai no normaali eteenpäin seuraaminen menee ihan kivasti, ja jostain syystä myös vasemmalle seuraaminen, mutta oikealle ja taaksepäin ei suju ihan niin hyvin vielä. Noh, eihän ne nyt ihan alokasluokan liikkeitä olekaan :)

-----

Torstaina agilityssä harjoiteltiin hauskaa lyhyttä radan pätkää. Tämä kyseinen kuvio oli mm. MM-kisoissa jollain radalla, en nyt muista että millä. Tosin on kuulemma ollut joskus jollain 2-luokan radallakin. Tässä rata:



Radan suurin haastehan on ehdottomasti putken jälkeen tuleva hyppy. Kun millään et oikein ehdi viereen ohjeemaan. Itseasiassa mm-kisoissakin näki kahta eri tyyliä (tosin siellä putki oli sijoitettu vähän ylemmäksi puomin alle verrattune tähän kuvaan). Toiset ohjaajat kiersivät puomin "yläpuolelta" hypyn kanssa samalle puolelle ja toiset jäivät suosiolla puomin toiselle puolelle, siis eri puolelle kuin missä hyppy on. Jälkimmäinen oli ehdottomasti sujuvampi ja nopeampi tapa, mutta vaatii sen että koira osaa itsenäisesti irrota putken jälkeen hypylle.

Aloitettiin homma niin että otettiin pari kertaa pelkästään radan viimeistä hyppyä niin että Camilla oli namilautasen kanssa palkkaamassa. Sitten niin että putki + viimeinen hyppy namilautasen kanssa, ja sen jälkeen koko rata. Tosi hyvin homma meni jakeluun kaikilla treeneissä. Olen tosi positiivisesti yllättynyt että se sujui Tarmoltakin niin hyvin, koska meidän ongelma on ehdottomasti Tarmon irtoaminen ja esteiden hakeminen itsenäisesti. Positiivinen ylläri oli myös tuo putken suun hakeminen (ekalla kerralla radalla). Oltiin treenattu sitä kerran yksissä treeneissä muutama treenikerta sitten, ja silloin se ei oikein vielä Tarmolta sujunut, ja minun piti ohjata aika lähelle putken suuta. Mutta nyt kun asia oli hautunut pienessä spanielin päässä, homma sujuikin mainiosti kauempaakin lähettämällä! Tämä oli oikein kiva treeni ja kaikki lähtivät varmasti hyvillä mielin kotimatkalle.

Kotimatkasta puheenollen, kuulimme myös hyviä uutisia treenipaikan suhteen. Nythän ollaan jo jonkun aikaa matkustettu melkoisen kauas Hyvinkäälle treenaamaan. Huhtikuun lopussa siirrymme taas takas Konalaan, koska Camilla saa käyttöönsä Lily'sin kokonaan. Sinne tulee muutoksia niin että alustasta tulee pitävä, ja esteet parantuu. Ja meille tulee sitten agility-treeneihin käyttöön koko hallin alue niin että väliverho nostetaan aina ylös. Ihan kiva juttu ettei tartte ajella kerran viikossa niin pitkälle.

Ei kommentteja: