tiistai 7. huhtikuuta 2009

Jännittävä ilta

Tänään töistä tultuani pitikin saman tien pistää töppöstä toisen eteen ja kiiruhtaa Hakunilaan. Olin lupautunut viemään pojat kuudeksi Karvakamut-nimiselle eläinlääkärille DNA-näytteiden ottoon. Springerspanielit Ry. on jo jonkin aikaa keränneet näytteitä, jotta saataisiin aikaan kunnon "geenipankki" mm. perinnöllisten sairauksien ehkäisemistä varten.

Lisätietoja aiheesta täältä: http://www.koirangeenit.fi/

Tällä kertaa Samikin lähti matkaan mukaan, ja apukädet olivatkin tarpeen. Poimimme myös Tarmon siskon Nupun matkan varrelta kyytiin, se kun elelee sijaisperheessä tällä hetkellä oman isäntäväen asuessa Irlannissa. Myös Tiina napattiin matkalta mukaan. Pojilla oli selvästi kivaa kun saivat kerrankin naisseuraa auton takaboksiin (siis ei Tiinaa vaan Nupun!). Olisittepa nähneet Nupun ilmeen kun se istui keskellä ja pojat molemmilla sivuilla niin että ne nuolivat yhtä aikaa Nupun korvia - toinen toiselta ja toinen toiselta puolelta! Ja toinen oli vielä niin kiltti ettei sanonut mitään... :)

Näytteiden otto sujui nopeasti ja pojat käyttäytyivät oikein mallikelpoisesti! Ja saivatpahan molemmat myös nähdä kasvattaja-tätejään, mikä näytti aiheuttavan suurta riemua. Verinäytteet saatiin siis vauhdilla talteen, ja koirille palkaksi lihapullat.

Meidän osalta matka jatkui vielä Tiinan luokse. Sami pääsi viihdyttämään hetkeksi Raisaa ja pentuja, sillä välin kun me Tiinan kanssa teimme Nupulle pika-trimmauksen. Sanottakoon että koskaan ei ole trimmausta tehty niin nopeasti, mutta ovathan ne trimmaukset välillä olleet... eh... siistimpiäkin ;)

Sitten päästiin vielä pentuja ihastelemaan. Uskomatonta miten nopeasti ne kasvavat ja kehittyvät! Aikaa ei ollut kulunut kuin viikko ja yksi päivä siitä kun viimeeksi siellä kävin, mutta kehityksen kyllä huomasi. Nämä naperot olivat jo varsinaisia terrierejä, kävivät välillä oikein kunnolla housun punttiin kiinni pikku naskaleillaan ;) Pari tyyppiä kömpi väen väkisin jatkuvasti syliin, ja nukahtivat siihen. Aika somaa =)

Kotimatkalla vietiin vielä Nuppu takaisin, ja saipahan talon isäntä oikein kunnon "doggie bagin" kaupan päälle. Hän oli nimittäin pyytänyt trimmauksessa leikattavia koiran karvoja itselleen, tekee niistä kuulemma jotain kalastusjuttuja! Kaiken laista... ;)

1 kommentti:

Tiina kirjoitti...

Suurkiitos vielä eilisestä :D