keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Tarmon ensimmäiset mölli-agility-kisat!!!

Vihdoin ja viimein tein rohkean vedon ja lähdin mölli-agility-kisoihin Ojankoon! Jännitys oli ihan järkyttävä ja ehkä noin 17 kertaa päätin etten lähde yhtään mihinkään. Jännitys onneksi lieveni siinä vaiheessa kun ilmoittautuminen paikan päällä oli tehty ;)

Rata oli periaatteessa ihan helppo, mutta silti mölli-radaksi haastava koska mukana oli muutama kinkkinen linja.

Tässä rata:



Haastavimmat paikat oli oikeastaan radan lopussa. 3. putken (kuvassa nro 10.) jälkeen tuli tosi kiire valssata toiselle puolelle ja hyppylinja tuli koiralle aika vinoksi, josta sitten piti saada jatkettua hypylle 12 tiukalla kurvilla ja sen jälkeen a:lle vielä tiukemmalla. A:n jälkeen tuli enemmistön kompastuskivi, eli kun koira sinkoaa a:lta, tulee koiran linja oman juoksulinjan kanssa ristiin. Eli tässä kohtaa vaadittiin jo koiralta aika paljon lukutaitoa että se osasi hakea hypyn nro. 14. Ja samoin sitten vielä kaksi viimeistä hyppyä.

Ja mitenkäs se sitten meiltä meni? No, se meni aivan LOISTAVASTI!!! Olen niin tyytyväinen ettei tämä hymy taida naamalta hävitä vähään aikaan :D Saatiin 5vp, sekin luonnollisesti oma moka. En ollut puomin alastulon jälkeen tarpeeksi tarkka, joten Tarmo siinä kohtaa haahuili vähän putkelle päin ja siitä tuli sitten esteen ohitus ja toki aikaakin kului.

Tarmo oli jotenkin tosi keskittynyt ja niin taisin olla itsekin. Ja vauhtiakin riitti! Ja nyt huomasin ainakin yhden asian missä ollaan edistytty viime aikoina: Tarmon kyky suorittaa rataa ja hakea niitä esteitä. Vielä jokin aika sitten muistan tännekin kirjoittaneeni että välillä tuntuu että Tarmo edelleenkin vielä suorittaa yksittäisiä esteitä. Tästä on kyllä hyvä jatkaa, ja jatkoa varmasti seuraa :)

Ainiin, se sijoitus taisi olla 8. melkein 30 koiran joukosta :)

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Onneksi olkoon! Teillähän hienosti meni :) Eiköhän me sitten kuitenkin Agirodussa nähdä ;)

Tiina kirjoitti...

Onneksi olkoon vielä tätäkin kautta! Upea suoritus :D