tiistai 28. huhtikuuta 2009

Loistavasti menneet agiliidot :)

Tänään treenattiin Konalan hallilla vähän keppejä, sekä putken ja puomin pään hakemista. Puomin molempiin päihin ja molemmille puolille laitettiin hypyn siivet kontaktien kohdalle, jotta koirat oppisivat oikaisemaan itsensä puomille tultaessa. Viimeeksi Hyvinkäällä kova-vauhtisella radalla nähtiin muutama puomilta alas tulo (ei onneksi mitään vakavaa) kun koirat tulivat vauhdilla vinosti puomille.

Ensin otettiin lyhyttä radan pätkää missä oli puolikkaat kepit, putki ja puomi. Putkesta pois tullessa piti koira lähettää puomille aika kaukaa ja niin että koira kävisi itse suoristamassa itsensä puomille noustessa (kun siellä oli siis ne hypyn siivet). Tämä sama tehtiin puomin molempiin päihin (kuvassa 1. ja 2.).



Tästä Tarmo suoriutui muuten tosi hyvin mutta se pujottelun pätkä "väärältä" puolelta takkusi vähän. Otin jossain välissä sivussa pujottelua toiselta puolelta ja se sujui vauhdikkaasti. Mutta tosi hyvin Tarmo kyllä haki sitten ne puomin päät :)

Toisessa harjoituksessa lähetettiin koira myös putken päätä etsimään ns. putken takaa. Itse jäätiin seisomaan rajatulle alueelle sinne putken taakse (kuvassa katkoviivojen väliin), ja sitten vaan koiran lähetys puomille. Tämä tehtiin molemmille puolille (kuvassa ensin 1. merkityt ja sitten 2. merkityt).



Tässä Tarmo oli kerrassaan loistava, ihan super-hyvä!!! Putken pää löytyi heti, Tarmo tiesi mitä pitää tehdä. Tämä on muuten sellainen juttu minkä tuo otus oppi tasan yhdelle treenikerralla joskus aikoinaan, eikä se ole unohtunut mihinkään vaikkei kovin montaa kertaa ole treenattu. Ja sitten suureksi yllätyksekseni myös puomin pää löytyi Tarmolta heti, eikä minun tarvinnut rikkoa "rajoja".

Jee, ihan loistofiilis, hyvä Tarmo :D

Mainittakoon vielä että ohjaajan kuntoa kohotettiin tänään kevään ekalla pyöräilyreissulla. Niinkun tapoihin kuuluu, niin mistään kevyestä aloituksesta ei luonnollisesti ollut tietoakaan, vaan saman tien piti pyöräillä 17km töihin ja iltapäivällä sama takas. Voi olla että huomenna on vähän paikat kipeet... mut eiköhän se sitten maksa itsensä takaisin jossain vaiheessa, vaikka agility-kentällä ;)

Ei kommentteja: