tiistai 25. maaliskuuta 2008

Pääsiäisen viettoa ja avantouintia

Neljän päivän pääsiäisloma on nyt sitten takana. Olisihan tuota lomailemista voinut jatkaa pidempääkin - sitä mieltä varmasti ovat myös koirat jotka pääsivät mm. ensimmäistä kertaa koko talvena riehumaan sydämiensä kyllyydestä jäälle!

Perjantaina ajelimme Lappeenrantaan vanhempieni luokse. Hämmästykseksemme siellä oli aivan täysi talvi päällä, jäätäkin Saimaassa n. 30cm. Voi sitä riemua kun pojat pääsivät jo ensimmäisenä iltana pimeällä jäälle juoksemaan... LPR:n reissulta ei ole valitettavasti valokuvia, mutta ulkoilukelit olivat varsin mainiot. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lumihanget kimalsivat niin tehokkaasti että allekirjoittaneen oli pakko käydä hankkimassa uudet halpis-aurinkolasit - edelliset kun olivat mystisesti täynnä pieniä hampaanjälkiä juuri ennen reissuun lähtöä... ;)

Sunnuntaina ajeltiinkin sitten suoraan LPR:sta Kiskoon mökkeilemään. Onneksemme myös siellä oli jäätä sen verran että sinne uskalsi hyvin lähteä kävelemään. Lunta ei tosin ollut kuin pari senttiä. Mökillä oli vastassa laumallinen puolison sukulaisia lapsiensa kera. Koirat ja lapset olivat taas ylimpiä ystäviä alusta asti. Oli myös kiva huomata että Tarmo tosiaankin on jo hieman rauhoittunut: ihan koko aikaa ei tarvitse olla kädenmitan päässä komentamassa. Porukan pienimmän lapsen mielestä parhainta koko pääsiäisessä oli se kun Tarmo tuli mökille. Sanomattakin lienee selvää että nämä kaksi kävelivät peräkanaa aivan koko ajan... :)

Illalla tapahtui sitten jotain todella jännittävää. Mökki-perheen isäntä oli sahannut jäähän avannon. Eikös se sitten kiinnostanut kahta spanielia hivenen liikaa. Ennen kuin ehdin suutani avata oli Tarmo mulahtanut avantoon. Tarmopa ei tilanteesta hätkähtänyt vaan tyynen rauhallisesti kipusi avannosta itse ylös. Seuraavana avannon reunalla oli ihmettelemässä Santtu, ja molskis vaan oli vanhempi uimamaisterikin pulahtanut. Santulla oli valjaat päällä ja kun siinä vaiheessa olin jo ehtinyt itsekin viereen, päätin nostaa koiran valjaiden kahvasta ylös. Kumpikaan ei tuntunut olevan tapahtuneesta moksiskaan - avantouintihan on täysin normaalia myös koirille. Kirmasimme tietysti heti sisälle lämmittelemään.

Seuraavana päivänä oli ulkoiluilma jälleen mitä mainioin, ja tällä kertaa oli mukana myös kamera.


Iloa ja riehumista jäällä:








Välillä on hyvä pistää painiksi:









Joskus pitää myös pysähtyä miettimään:




Mitä isommat edellä, sitä pienemmät perässä:





Jäältä ehdittiin myös pellolle poseeraamaan:







Kaiken kaikkiaan siis aivan loistava Pääsiäinen! Ikävä asia on tosin se, että näyttää siltä että koirien avantouinti sai aikaan vilustumisen molemmille, tai ainakin molemmat ovat tänään hieman köhineet. Täytyy tarkkailla tilannetta että tarviiko ihan lääkäriin asti lähteä. No, joka tapauksessa en uskaltanut Tarmon kanssa lähteä tänään agility-treeneihin tuon yskimisen takia, mikä tietysti harmittaa kovasti. Toivotaan että se menee pian ohi ja päästään taas normaalisti treenaamaan. Ja että ylipäätään koiruudet tulevat pian terveiksi :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Remu-veljen pääsiäisuinti oli myös hyvin lähellä, mutta ehdin väliin estämään avantoon molskahduksen, kun jotenkin osasin moista odottaa.. joten Remu joutui tyytymään vain tassun kasteluun ;)

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!
No niin, vihdoinkin saa lukea teidänkin touhuista! Vauhtia tuntuu riittävän teilläkin ja noita yltiöpäisiä harrasteita... Että oikein avantouintia! Hhrrrr... ;)
Terkkuja poitsuille!

T.Sikke, Teemu & Ressu