keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Oravanmetsästystä ja agilityä

Viime tiistaina töiden jälkeen tapahtui jänniä juttuja spanieleiden elämässä! Tai no lähinnä Tarmon, jos nyt tarkkoja ollaan... Lähdin niitten kanssa töiden jälkeen normaalisti ulos. Sitten tuli eteen se tilanne että toinen koira käy kakkimaan, ja alan kaivamaan kakkapussia. Sivusilmällä huomasin että muutaman metrin päässä korkeassa heinikossa loikkii ORAVA, ja tietenkin kohti tietä. Sen verran ehdin tilanteessa tekemään että sain napattua Santun tiukasti kiinni, se kun on niistä tunnetusti se oravahullu. Noh, kun olin siinä juuri yrittänyt kaivaa sitä kakkapussia, niin Tarmon hihna olikin sitten jotenkin huonosti siinä kädessäni, niin kävi sitten niin että siinä silmän räpäyksessä Tarmo säntäsi oravan perään ja pääsi irti!

Vaan olipa aika hölmö kurre! Se alkoi juoksemaan ympyrää. Noh, Tarmohan ketteränä sai sen ihan leikiten kiinni. Yllätys taisi olla molemmille (siis sekä Tarmolle että oravalle) melkoinen, nimittäin Tarmo ei tosiaankaan antanut sille mitään kuolettavaa puraisua tai ravistusta. Se otti sen aika hellästi suuhun, ja laski aina välillä maahan. Otti sitten taas uudestaan suuhun, ja laski maahan. Ja kun sitten sain sännättyä paikalle ja komennettua, pääsi orava luikkimaan karkuun. Toivottavasti sille ei tullut mitään suurempia fyysisiä vammoja. Henkisiä varmasti tuli sitäkin enemmän... Ja se kieltämättä näytti aivan uitetulta rotalta kun se yltä päältä koiran kuolassa luikki pakoon... ;)

Sellainen tarina tällä kertaa. Santtua otti ihan vaan vähän päähän ;)

-----

Tiistain agility-treeneissä otettiin koirille tosi kivaa nimenomaan pujottelua motivoivaa rataa. Siellä hallissa missä treenataan on pujottelu jonka saa jaettua kolmeen osaan. Tehtiin tällainen rata:



Tämä toimi Tarmon kanssa hyvin, varsinkin A-este toi pujotteluihinkin lisää vauhtia. Se toimi oikeastaan molempiin suuntiin: niin että A odotti pujottelun jälkeen palkkana, sekä niin että A:ltä rynnättiin vauhdin huumassa seuraaville kepeille.

Tuon harjoituksen jälkeen otettiin käyttöön 2/3 kepit. Tällä kertaa harjoituksena oli se, että koira jätettiin keppien alkuun istumaan ja odottamaan. Ohjaaja käveli vähän matkaa eteenpäin, ja vasta sitten antoi koiralle kepit-käskyn. Olin aivan ällikällä lyöty kun tämä sujui Tarmolta alusta asti kuin ihan vettä vaan! Oikea aloituskohta löytyi kerrasta ja pujottelu sujui reipasta vauhtia. Menin varmaan lopulta jonnekin 1,5 metrin päähän alusta, ja vielä sielläkin sujui todella hyvin. Lopetettiin pujotteluharjoitus siihen, kun sujui niin hyvin.

Lopuksi otettiin vielä keinua, ja taas Tarmo hinkumalla hinkui sinne uudestaan ja uudestaan. Ei sinne edelleenkään vauhdilla nousta, mutta halu suorittaa este on näköjään kova.

-----

Torstaina käytiin sitten taas Tiinan kanssa Ojangossa. Päivä oli todella helteinen: vaikka menin Ojankoon vasta yhdeksältä illalla, näytti auton mittari edelleen 27 astetta. Hikistä hommaa oli tiedossa siis! (Siellä tosin olisi tullut hiki vaikka olisi vain seissyt paikoillaan...)

Treenattiin keppejä niin että ensin hyppy ja sitten täyspitkät kepit. Ja nehän siis sujuivat taas! Ja vauhtia tuntuu tulevan koko ajan lisää. Toki jonkunlainen varmuus vielä puuttuu, eli välillä helposti jää joku keppi välistä, mutta tähän voi kyllä olla nyt jo tosi tosi tyytyväinen - hyvä Tarmo!

Sen jälkeen otettiin keinua rohkeasti ilman apua. Ja kas, tyyppi nousi sinne ihan kiltisti eikä ollut moksiskaan pudotuksesta! Toki jarrutin vauhdin tosi aikaisessa vaiheessa, mutta tässä kohtaa on nyt tärkeää ettei uutta pelästystä tule. Hihnassa homma sujui ihan sujuvasti, ilman hihnaa vähän hitaammin mutta kyllä sekin sitten meni.

Periaatteessa keinu kisatilanteessa tulee vieläkin liian aikaisin, mutta todennäköisesti se kuitenkin on AgiRotu-radalla sunnuntaina. Peukut pystyyn ettei olisi, mutta kun se kuitenkin on niin peukut pystyyn että kaikki menee hyvin.

Kaiken kaikkiaan on aivan mielettömän hyvä fiilis, kun voi huomata että treenaus tuottaa tulosta. Ollaan nyt varmaan sellaiset 1,5 kuukautta käyty melkein säännöllisesti kaksi kertaa viikossa treenaamassa, eli normaalien treenien lisäksi yhdet "erityiset" keppien ja keinun hiomis-treenit. Iso kiitos Tiinalle, kyllä on kannattanut käydä :)

Ei kommentteja: