torstai 24. huhtikuuta 2008

Tarmo tarkka-nenä

Tarmon kasvattaja Tiina oli reippaana käynyt tiistai-iltana vetämässä Tarmolle Sipoon metsiin verijäljen. Eilen illalla suunnattiin sitten kahdeksan aikoihin jäljestämään.

Jäljen pituus oli arviolta kolmisen sataa metriä. Verijäljellä ensikertalaiseksi Tarmo suoriutui urakasta mainiosti! Se kyllä teknisesti tietää mitä pitää tehdä. Makuupaikat kulmissa se tutki innolla ja jopa merkkasi jalkaa nostamalla. Jäljestäminen vaatii vielä toki paljon treenausta, nyt esim. kannustin koiraa paljon enemmän kun kokeissa on sallittua. Mutta ihan hyvillä mielin lähdetään viikonlopun koitoksiin. Otan sen sunnuntain kokeen treenauksen kannalta, mennään harjoittelemaan kuinka jälkikokeissa toimitaan ;)

No vakavasti ajatellen, kyllähän Tarmolla on pienen pieni mahdollisuus sieltä tuloskin saada, mutta se on kyllä sitten ihan tuurista kiinni. Siihen vaikuttaa niin moni satunnaistekijä mitä ei vaan voi etukäteen tietää: vanhat jäljet saattavat sotkea uutta jälkeä, elävää riistaa, ihmisiä jne... Eli, ilman mitään odotuksia innolla kokeilemaan.

Super-iso kiitos vielä Tiinalle avusta ja vaivannäöstä!

Ei kommentteja: