tiistai 22. huhtikuuta 2008

TOKOilua maanantai-illan iloksi

Eilen maanantaina oli viimeinen kerta Tarmon junnuTOKO-kurssia. Oli aivan mielettömän kivaa huomata miten paljon koira on kehittynyt näin lyhyessä ajassa. Kurssikertojahan oli kaiken kaikkiaan vain viisi, ja niistäkin yksi kerta jäi meillä väliin, mutta silti tuntuu että on harpattu iso askel eteenpäin.

Eilen Tarmo jaksoi alusta asti keskittyä todella hyvin. Se seurasi kuuliaisesti loistavalla kontaktilla ihan alusta asti, lähestulkoon täysin ilman minkäänlaista häsläämistä ja sähläämistä mitä normaalisti aina treenien alussa on ollut.

Eilisen ohjelmassa oli perusasennon ja käännösten viilaamista sekä vähän vaikeuttamista, sekä seuraamisen viemistä pidemmälle. Kokeiltiinpa jopa seuraamista sivuttain ja taaksepäinkin, jotta harjoitus olisi koiralle mahdollisimman mielenkiintoinen ja ennalta-arvaamaton. Eteenpäin seuraamista otettiin välillä yksi askel, välillä enemmän, välillä palkka suoraan kädestä, välillä käsi tyhjänä ja palkka vasta pienen hetken päästä. Tämäkin siitä syystä että koira ei ennakkoon koskaan tiedä milloin saa palkan, joka taas lisää mielenkiintoa ja motivaatiota! Tärkeää tässä kohdassa oli myös se että ilman muuta lelu treeneihin mukaan, koska Tarmon kuitenkin saa leikkimään helposti. Nami-palkka on hyvä aina silloin tällöin korvata leikillä. Tarmo itseasiassa sai treenipaikan kahvion pitäjältä eilen tuotetestaukseen köysilelun, mikä siis tulikin tarpeeseen.

Perusasennot sujuivat nyt jo paljon paremmin, sain Tarmon monta kertaa aivan täsmälleen oikeaan asentoon kertaheitolla. Monta kertaa oikeen nauratti se mieletön kontakti, kun toinen tapittaa sivulla niin että tuntuu että niskat menee nurin ;)

Perusasennon, seuraamisen ja käännösten lisäksi kertailtiin liikkeestä seisomaan jäämistä ja paikallaoloa. Lisäksi sain myös suulliset ohjeet hypyn treenaamiseen, koska se oli ainut uusi asia mikä oli tullut sillä kertaa kun oltiin Tarmon kanssa pois.

Kaiken kaikkiaan varsin antoisa kurssi - kiitoksia vielä kerran koulutusohjaajalle hyvistä vinkeistä! Nyt ohjelmassa seuraa itsekseen harjoittelua jonkun aikaa, ja kun seuraava meille sopivan tasoinen kurssi alkaa, niin sitten innolla sinne mukaan.

Ei kommentteja: