keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Ohjausharjoituksia

Eilen tiistaina käytiin jälleen agility-treeneissä Hyvinkäällä. Tällä kertaa treenattiin ihan yksittäisiä tai maksimissaan kahta estettä kerrallaan, ja ajatuksena oli erilaiset ohjausharjoitukset. Edellisen viikon kieputus-rata antoi hieman aihetta moisiin harjoituksiin... ;)

Ensin treenattiin koiran haltuunottoa ja sivulle viemistä vastakkaisella kädellä suoraan kohti estettä mentäessä. Eli, lähestyttiin hyppyä suoraan edestä juosten, ja kerta kerralta aina lähemmäs ja lähemmäs estettä mennen. Nami oli vastakkaisessa kädessä ja koira ohjattiinkin nami-käden puolelle sivuun tässä-käskyllä. Harjoitus tehtiin molemmille puolille sekä välillä myös niin että hypättiin esteen yli ja heti esteen perään samalla tavalla haltuunotto sivuun.

Toisena harjoituksena oli (tässä kohtaa allekirjoittaneen termit ehkä hieman hakusessa mutta luulisin että näin ne oli...) twistit ja pakko-valssit. Eli kaksi erilaista tapaa ohjata koira (tilanteesta riippuen) esteen yli silloin kun este joudutaan kiertämään koiran menosuuntaan nähden takakautta. Toinen versio oli niin että kuljetaan koiran mukana, ohjataan koira esteen ohi (kierrä!), jäädään itse esteen tälle puolelle ja pyydetään koira hyppäämään takas päin itseä kohti, jolloin itse joutuu peruuttamaan. Toinen versio on se että koira jätettiin odottamaan esteen toiselle puolelle, mennään itse esteen ohi, käsketään koira esteen sivusta luokse ja ohjataan sitten takaisin päin hyppäämään este.

Kolmas harjoitus oli eteen lähettämistä ensin yhden ja sitten kahden hypyn takaa eteen käskyllä. Ja sitten neljäntenä vielä lopuksi putkeen lähettämistä samaan tyyliin. Molemmissa namit odottivat lopussa palkkana.

Kaikki harjoitukset sujuivat Tarmolta loistavasti! Tarmolla oli oikea toko-vaihde päällä, kontakti oli aivan uskomatonta. Pystyin pitämään otusta vapaana melkein koko treenien ajan ilman ongelmia (siis myös silloin kun ei oltu itse vuorossa ja kun siirryttiin esteiltä toisille...), ja se on jo harvinaista se ;) En tiedä johtuiko tämä nyt siitä että Tarmo oli ollut minusta erossa reilun viikonlopun, vai siitä että se oli saanut purkaa kaiken energiansa mökillä viikonloppuna vanhempieni kanssa, vaiko kenties siitä että sillä oli aivan hirveä nälkä, tai voihan se johtua siitäkin että tällä kertaa olin etuajassa paikalla ja otin vähän toko-juttuja ja leikitin koiraa ennen treenejä... tai ehkä kaikista noista syistä yhteenstä. No, mene ja tiedä, mutta hyvät kenraaliharjoitukset oli kuitenkin ennen sunnuntain agirotua. Miten se menikään... hyvä kenraali tietää huonoa ensi-iltaa. Heh.

Ainiin, Tarmon kanssa hypeltiin myös maxi-esteitä niin että ne olivat alimmassa korkeudessaan eli 55cm. Hyvin ne ainaskin eilen sujuivat, jännä nähdä miten sitten sunnuntaina.

Ei kommentteja: