torstai 21. toukokuuta 2009

Ensimmäiset Viralliset Kisat ja nostalgiaa :)

Nyt se on sitten tehty, nimittäin käyty Tarmon kanssa virallisissa agility-kisoissa! Vähänhän tuota tuli etukäteen jännitettyä... niinkin paljon etten uskaltautunut ilmoittautumaan kuin agility-radalle, siellä kun olisi ollut myös hyppyrata. Jälkeenpäin ajateltuna olis ihan hyvin voinut ilmoittaa molemmille, ja itseasiassa vielä niin että jos nyt vain yhdelle niin mieluummin sinne hyppyradalle. Noh, pääasia että tuli mentyä ylipäätään, tästä on hyvä jatkaa :)

Niinkuin etukäteen arvata saattoi, niin hyllyhän sieltä tulokseksi tuli. Keinu ja kepit eivät vielä suju, ja kun Tarmo on niistä epävarma niin se alkaa rauhoittelemaan minua, haahuilemaan, tekemään ylimääräisiä lenkkejä jne. Niinpä sitten kolme kieltoa ja hylkäys. En itseasiassa ole varma tuliko siinä ensin kiellot täyteen vai tuliko sieltä väärää rataa... mutta ei sillä niin väliä.

Muuten olen taas tosi tyytyväinen Tarmoon ja sen suoritukseen! Se teki kyllä tosi hyvää työtä ja oli nopea, tosi taitava jätkä :) Kyllä tästä voi hyvillä mielin jatkaa eteenpäin, pitää vaan nuo pari estettä hioa kuntoon. Ja lisättäköön niihin ongelmaesteisiin myös muuri, joka ei varsinaisesti ole ongelma, mutta Tarmo ei sitäkään estettä tunnista "nimeltä" kun sitä on treenattu niin vähän. Rengas voitaneen lopullisesti poistaa "ongelmalistalta".

Rata ei ollut mitenkään helpoimmasta päästä 1-luokan radaksi. Ei nyt toisaalta hurjan vaikeakaan. Se oli koiran kannalta tosi looginen kunhan ohjaaja oli tarkkana. Pari houkutusansaa, mutta ne eivät tällä kertaa olleet meille ongelma. Niin, varmaankin se asia mihin voi olla erityisesti tyytyväinen oli se että Tarmo ei muuten lähtenyt lapasista haahuilemaan minnekään, vaikka potentiaalisia haltuunottokohtia oli muutama. Että tällä kertaa haahuilut alkoivat siitä että mokoma pieni sankari alkoi rauhoittelemaan.

Tässä rata:



Päivän huumoriosuus sattui aivan radan lopussa. Jostain syystä Tarmo ei vissiin nähnyt viimeistä estettä, tai sen rimaa! En tiedä osuiko siinä jotenkin joku maaston raja, aita tms samaan kohtaan, mutta rimaa Tarmo ei tosiaankaan nähnyt. Loppusuoralla tultiin aikamoista vauhtia, ja tyyppi taisi tehdä melkoisen pituusloikan. Sitten ihan viime hetkellä se tajusi että ei helkutti, tossahan tulee rima vastaan! Ja sitten se ei ehtinyt tehdä muuta kun äkkiä veti itsensä matalaksi ja sukelti riman alta :D

Mutta olen kyllä tosi ylpeä tosta pisamanaamasta :) (ja ehkä ihan vähän itsestänkin, että ylipäätään uskalsin lähteä kisoihin, ja etten tainnut tehdä kuin ehkä yhden sellaisen pahemman ohjausmokan).

--------------

Muistin virkistämiseksi kaivoin arkistoistani ekan walesini Donnan (Mawredd Byd Enwog) kilpailukirjan. Minulle tämä ei siis ollut ensimmäinen kisastartti henkilökohtaisesti, mutta aikaa on edellisestä vierähtänyt jokunen tovi :) Ekan kerran ollaan käyty Donnan kanssa kisoissa 19.4.1992, ja viimeinen merkintä on 15.8.1993, siis melkein 16 vuotta sitten. Yhteensä 7 starttia tuohon on merkitty, ja on siellä yksi tuloskin jopa, 49vp, sijoitus 13. :) Löysin samalla myös toko-kilpailukirjankin, ja sieltä löytyi yksi koe 24.5.1992, tuloksena ALO3. Oi niitä aikoja... :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

ONNEA nyt vielä tätäkin kautta! Nyt on kisaura korkattu ja menestys odottaa... ;-)