keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Iloista agilityä

Eilen oli taas vuorossa normaalit tiistain agility-treenit Konalassa. Aivan ensimmäiseksi pitää hehkuttaa sitä mitä Tarmo teki ensimmäiseksi kun päästiin kentän puolelle: Se käveli keinun luokse, nosti etutassut kontaktille ja katsoi minuun: "Noh, missä se nami viipyy!?" :) Onneksi oli naksutin käden ulottuvilla, ei muuta kun naks ja namia. Tarmo teki saman tempun vielä toistamiseenkin, ja toimin silloinkin samalla tavalla. Muuten ei keinuun eilen koskettukaan. Ehkä se keinukammo vielä siitä... :)

Treenattiin lyhyehköä rataa, joka oli muuten super-helppo, mutta mukana oli kepit. Lähestyminen vähän vinosti ja ohjaus loogisinta "väärältä puolelta". Ensin oli hankaluuksia kepeille sisään menossa. Otettiin siihen myös tällä kertaa naksutinta avuksi, ja kyllä se tuntui vähän auttavankin. Välillä kun kokeilin "oikealta" puolelta, se kyllä sujui ihan kivasti, ja siinä kohtaa Tarmo teki töitä huomattavasti itsenäisemmin. "Väärältä" puolelta se hakee minusta tukea vähän väliä. Toisaalta sitten taas "oikealta" puolelta kokeiltiin välillä niin, että jätin käden pois, tein vain pientä ohjausliikettä jalalla, sanoin alussa vaan "kepit"-käskyn, jätin sen muista väleistä pois ja vaan koko ajan kehuin ja kannustin. Se tuntui toimivan!

Lopuksi kokeiltiin samaa rataa niin että ohjaajien piti pitää kädet sidottuina selän takana. Siinä päästiin vähän treenaamaan sitä että mihin suuntaan oman kropan pitäisi oikeasti kääntyä, sekä myös koiran hakeutumista itsenäisemmin esteille. Oli muuten yllättävän haastava mutta hauska harjoitus :)

Kaiken kaikkiaan Tarmon ilme oli tänään jotenkin tosi iloinen, super-positiivinen, ja kovasti kontaktin-haluinen. Jäi tosi hyvä mieli! Ai niin, ja keksin myös uuden I-HA-NAN treenilelun, tämä on paras ikinä! Sellainen karvainen kettu, joka myös vinkuu. Tarmo innoistui tästä niin että pääsin palkkaamaan sen oikein kunnon repimis- ja riehumisleikeillä! Räyh!

Ei kommentteja: