sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Treeniä treeniä...

Viime tiistaina treenattiin taas agiliitoa Konalassa. Ohjelmassa oli ekaa kertaa lyhyt radan pätkä jossa oli mukana keinu. Keinua ollaan kyllä otettu yksittäisenä esteenä, mutta ei pitkään aikaan, ja yhteensäkin vain ihan muutaman kerran. Radassa oli vieläpä mukana rengas sekä pujottelu, eli juuri ne kaikki kolme epävarminta estettä.

Tässä rata:



Muuten rata oli helpohko ohjauksen näkökulmasta, mutta siinä oli pariin otteeseen kiva puomi-houkutus koirille. Erityisesti kun tullaan putkelta (nro 6) ja pitäisi jatkaa kolmen hypyn yhdistelmälle, pitää siinä olla tosi tarkkana ja pitää itsensä liikkeessä kohti hyppyjä saman tien kun vaan näkee nenänpäänkin koirasta. Muuten koira lukitsee saman tien houkuttelevan puomin nenänsä edestä. Toinen potentiaalinen houkutus on hypyltä (nro 9) mennessä putkeen (nro 10), mutta se ei ainakaan Tarmolle tuottanut ongelmia kun ohjasi keinulta hypylle ja putkeen vastakädellä.

Tarmo taas loisti puomin pään hakemisessa, eli putkelta (nro 10) puomille (nro 11) sujui erittäin hyvin.

Ekaa kertaa keinulle mentäessä Tarmo pyyhälsi sinne vähän liian kovalla vauhdilla, eikä Camilla ehtinyt kunnolla jarruttamaan keinun alastuloa. Sillä seurauksella että Tarmo taisi sitä vähän säikähtää. Seuraavat kerrat mentiinkin sitten vähän hitaammin ja namin kanssa. Mitään totaalista kammoa ei siis onneksi tullut, mutta jonkinmoista epäröintiä kyllä.

Renkaasta mentiin taas ekalla kerralla jostain välistä/sivusta, mutta jatkossa ihan oikein. Pujottelu "oikealta" puolelta sujui ihan ok, mutta tarkkana siinä pitää kyllä koko ajan olla.

Periaatteessa olisin ihan sitä mieltä että voitaisiin lähteä Tarmon kanssa kisoihin hakemaan kokemusta, mutta vielä pitää juuri noita kolmea estettä vähän vahvistaa. Siis pujottelua, keinua ja rengasta. Sovittiinkin nyt Tiinan kanssa että otetaan noiden esteiden suhteen vähän tehotreenausta tässä lähiaikoina Ojangossa. Eiköhän se siitä :)

Ei kommentteja: